perjantai 12. marraskuuta 2010

Vilja neliviikkoinen :)

Eilen Vilja-muru oli neljä viikkoa vanha! Sen kunniaksi hän saavutti syntymäpainonsa :) Tänään paino oli 3480 g ja alkaa olla posketkin vähän pyöreät. Tissistä saa yleensä 20 ml, loput laitetaan nenämahaletkuun. Letkutettavaan oman äidin maitoon lisätään kaikenmaailman lisäravinnemömmöjä :) Pelkällä äitin maidolla meidän lapset on ruukanneet näyttää puolivuotiaana Michelin-miehiltä... Vilja toki kuluttaa paljon enemmän, eli eiköhän ne mömmötkin tarpeeseen tule!

Täytyy sanoa, että kuukausi on mennyt nopeasti! Ensin oli se ensimmäinen viikko, jolloin kaikki oli hyvin. Sitten tuli leikkaus ja se kamala romahdus. Teholla vietimme yhteensä 20 päivää. Sydänosastolla ehdimme viettää vaan kolme päivää kun ambulanssimiehet korjasivat meitit Taysiin :)Sielläkin on vierähtänyt jo viikko. On tapahtunut niin paljon, että aikakäsitys on jotenkin häiriintynyt.

Verinen kakka loppui onneksi hetsilleen ja mitään tautia ei löytynyt viljelyissä. Luultavasti masu ja suolisto on vaan rasittunut lääkkeistä ja lisäravinteista.

Maanantaina Viljan sydämen tukemiseksi aloitettiin lääkitys. Annosta nostetaan vähitellen, koska lääke tahtoo laskea verenpaineita. Jos tämä lääke ei tehoa, niin toistakin lääkettä voidaan vielä kokeilla. Ultrat on aina vähän masentavia. Ongelmana nyt on se, että Viljan sydämen oikea kammio on kuormittunut, sillä se joutuu tekemään niin kovasti hommia. Vasen kammio toimii, mutta sydän on "oikeavetoinen". Lisäksi trikuspidaaliläppä vuotaa kohtalaisen paljon. Että rukoillaan ja toivotaan vielä sitäkin ihmettä tapahtuvaksi, että sydän alkaisi sykkimään helposti ja hyvin :)

Jatkamme siis Taysin hoteissa kiikkustuolissa kiikkuen vielä jonkin aikaa... Nyt alkaisi jo kotikin houkuttelemaan. Kun saisi sen Murun kainaloon ja otettaisiin päikkärit yhdessä. Sitä päivää ootellessa.

9 kommenttia:

 1. Kaunis on Vilja vauva <3 Kovasti jaksamista teille,jospa te pian pääsisitte kotia ja niistä päikkäreistä nauttimaan <3

  -Veera Oulusta-

  VastaaPoista
 2. Tiätkö kun mietin että mitähän kommentoisin, mutta ehkä mun ei tarvikaan sanoa mitään erityistä. Mukana menossa...voimia teille!

  VastaaPoista
 3. Voimahaleja <3 t. Merja

  VastaaPoista
 4. ... samat tunne kuin Miialla... Roppakaupalla voimia Viljalle ja teille kaikille. <3 Onnellista isänpäivää huomiselle!

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti saatte pian nauttia päikkäreistä Vilja kainalossa <3
  Haleja!

  VastaaPoista
 6. Niin kovasti Viljalle voimia ja koko perheelle jaksamisia <3 teidän taakka haluisin jollakin tapaa kevittää ja kovasti kaikkee hyvää toivottaa <3
  Jonna (lokakuisista)

  VastaaPoista
 7. Voimia koko perheelle ja hyvää vointia! Minäkin täällä nettiyhteisön kannatusjoukoissa seuraan tilannetta ja toivottelen Viljalle kaikkea hyvää jatkoon!

  VastaaPoista
 8. Pitkä taival teillä jo takana. Upeasti olette jaksaneet. Mukana eletään ja visiteerataan täällä usein Nättiä Neitoa ihastelemassa. <3

  Haaveilut yleensä arkisista, mutta kuitenkin niin tärkeistä hetkistä antavat voimaa ja taistelutahtoa. Kerran tulee se päivä kun Te nukutte päikkärit kaikessa rauhassa kotona sylitysten.

  Heidi ja perhe Ylöjärveltä

  VastaaPoista
 9. Myötätuulta edelleen koko perheellenne!

  Tukijoukolle voimia auttaa kaikissa mahdollisissa asioissa, jotta perhe selviää arjestakin mahdollisimman jouhevasti.

  VastaaPoista