lauantai 5. helmikuuta 2011

Viljan kotihetkiä ja sairaalaretkiä :)

Viljukka Viljandeeraa on nukuttanut niin makiasti omassa sängyssään :) Pieniä jännitysmomentteja koettiin, kun kotiutumisiltana Taimi alkoi oksentamaan. Mahatauti ei onneksi levinnyt meihin muihin! Nyt tosin ollaan kovemman luokan lentsussa ja se on rantautunut Viljaankin. Toivotaan että häipyisi pian kiusaamasta perheen pienimmäistä!


Kukkuu!

Kylvyssäkin on kivaa! Pesulla ollaan käytykin oikein urakalla, kun Muru tykkää puklailla kovasti. Ruuan päälle on kiva pulauttaa ja sitten naureskella tyytyväisenä kun äiti ja isi puunaa :)


Mamman Muru!

Neuvolassa käytiin ja saatiin uudet strategiset mitat. Pituus oli huikeat 61.8 ja paino 5770 g. Hyvin on pikkuriikkinen kasvanut äiskän maidolla. Öljyä ei ole lisäilty maidon sekaan, kun oksenteli sitä parhaasta luomulaadusta huolimatta. Soseita ollaan maisteltu kuten alla olevan kuvan neniksen teipistä voi päätellä ;) Suosikkilaatu on kuningatar, mutta myös päärynää ja omppumustikkaa on syönyt. Kerralla menee huimat 15-20 ml :D Eilen keitin porkkanoita ja pottuja ja ne upposikin tosi hyvin. Masua valitteli illan päälle, että olisko ollut liian tuhtia tavaraa?

Saatiin kummitätin ostama kolttukin päälle vihdosta viimein, kun ei letkut ole häiritsemässä naisellista lookkia :) Kylilläkin ollan käyty jo vaunuajeluilla, kaupassakin visiteerattu ja Vilja on nukkunut ulkona vaunuissa.

Vähänkös meittiä jännitti mennä kartiolookin kontrolliin! Otettiin verikokeet, thorax, neliraajapaineet, saturaatiotarkistus ja ultra. Kaikki kondiksessa! Panu kysyi ultran jälkeen, että saadaanko me Vilja kotiin? Kardiologi nauroi, että: "Joo!" JEE!!! Seuraava kontrolli on vasta kuukauden päästä. Kiihtynyt verenvirtaus löytyi yhä keuhkovaltimosta ja sitä sitten tutkaillaan tulevaisuudessa katetroinnilla ja kahtellaan mitä sille tehdään. Lähtötilanne huomioon ottaen hommat on kumminkin paremmin kuin hyvin!

Syöttöpunnituksia ei kuulemma tarvi tehdä kun Viljukainen kasvaa niin hyvin. Joskus aina tarkistaa kuinka paljon menee, mutta millin päälle ei kannata pelata. Tissistä Vilja saa kerralla noin 40 ml. Lisäksi soseet suuhun ja vellit nenikseen. Näillä mennään!

11 kommenttia:

 1. <3 kyyneleet silmissä saa blogia lueskella, kaikkea hyvää, suuria/pieniä enkeleitä turvaamaan Viljan ja koko perheen matkaa.

  -Katja-

  VastaaPoista
 2. Nyt kun Viljuska on kotona, niin pystytkö esimerkiksi Viljan hereilläollessa jättämään hänet toiseen huoneeseen ja mennä itse hommaamaan jotakin toiseen?
  Kun noin paljon tuon suuruusluokan jännitystä on Viljan elämässä ollut, niin varmaan vielä kestää tovin, ennenkuin tulee täysin luottavainen olo siihen, että pärjätään.
  Entä yöllä: osaatko itse nukkua rauhassa, jos Vilja nukkuu? (muistelen vain omia hötkyilyjäni yöaikaan, jos lapsi oli sairaana ja kuntoa piti seurailla)
  Joka tapauksessa: toivotan teille kaikkea hyvää ja toivottavasti ei myöskään taloudelliset asiat pääse ankeuttamaan elämäänne.
  Tärkeintä tällä hetkellä Viljan hyvinvoinnin ohella on myös teidän kaikkien muiden terveys.
  Taivaan Isän Taskuun.

  VastaaPoista
 3. Kivaa lukea tällaisia uutisia. Iloa kotihetkiin ja lyhyen lyhyitä sairaalaretkiä! ;)

  Marjo

  VastaaPoista
 4. <3 hus pöpöt pois teitä kiusaamasta! ihana nähdä kuinka Vilja siellä kasvaa :) Koetan malttaa vielä muutaman päivän ja sitten tulen teitä moikkaamaan <3

  Mummi

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanaa kun Viljalla on kaikki hyvin ja pikkuinen kasvaa hienosti. Toivottavasti lenssu menee ohi! Enkeleitä Viljan vierelle jaktossakin ja koko perheen=)

  VastaaPoista
 6. On kyllä mahtavan ihana asia, että Vilja on päässyt ihan kunnolla kotiin eikä sieltä oo kyllä mihinkään lähdössäkään! Murulle ja muillekin rakkaille mukeloille terveiset halausten kera!

  -Vera-

  VastaaPoista
 7. Niin söötti Vilja <3
  Ihania kotihetkiä ja neitihän kasvaa kohisemalla.

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi, Viljalle äärettömän paljon.
  Toivon teille voimaa ja jaksamista sekä paljon rakkaita ihmisiä ympärille. Ihana neitikäinen!

  VastaaPoista
 9. Suloinen pikku neiti <3
  Ihanaa että arki on päässyt alkamaan <3

  VastaaPoista
 10. Henna kirjoitti

  Joka päivä pitää kurkata onko uutisia,kiva kun kuuluu hyvää.Toivottavasti lunssapöpötkin ovat poistumassa.Hienoa kun saatte olla kotona.Aurinkoisia kevätpäiviä teille kaikille.

  VastaaPoista
 11. Noora, ihana lukea että Vilja voi hyvin ja kasvaa kohisten.
  -Kate-

  VastaaPoista