tiistai 25. tammikuuta 2011

Vilja on KOTONA!

Äitipä ei vielä tiedä, että minä lähden tänään kotiin! Meille oli kerrottu, että maanantaina 24.1 tehtäisiin kotiutukseen vaadittavia tutkimuksia. Yleensä sairaalassa kaikki käy niin hitaasti, että oletimme kotiutuvamme aikaisintaan tiistaina. Kaikki tapahtuikin salamana ja lääkärikin tuli heti aamusta paikalle. Kuulin, että sydämen vajaatoimintaa mittaava proBnb (tai joku semmoinen) oli alle 1000!!! Ennen leikkausta arvo oli huikea, melkein 50 000. Vasen kammio oli normaalin kokoinen :´) Olemme niin onnellisia leikkaustuloksesta!

Keuhkovaltimoon on jäänyt ahdas kohta, jonka vuoksi verenvirtaus siinä kiihtyy paikoittain. Tätä tutkitaan 3-6 kk kuluessa katetroimalla ja jatkosta päätetään sitten. Lääkärit ovat kumminkin hyvin toiveikkaita Viljan paranemisen suhteen. Kotilupa siis irtosi!!!

Taimi ja Hertta tulivat hakemaan pikkusiskoa kotiin. Onni ja Helmi olivatkin jo tulleet edeltä kouluun. Odottivat meitä ulkona ja olivat tehneet Tervetuloa Kotiin Vilja- panderollit keittiön seinälle. Mummo oli tehnyt juustokakun juhlan kunniaksi.

Soon Moro! Vilja lähtee kotiin ensimmäistä kertaa melkistä 3.5 kuukauteen!!!

Matkassa oli "muutama" mutka, mutta perille päästiin iltasella. Vilja oli vähän itkuinen tullessaan kotiin. Sairaalan sänkyä taisi olla raukalla ikävä. Nyt alkaa tottua kotikulmiin :)


Isi kävi ostamassa uuden leikkimaton Murulle. Se vanha on niin homeessa pihavarastossa. Tulikin hieno uusi malli! Kyllä meitin kelpaa tuossa kölliä ja leikkiä. Vilja on syönyt huonosti rinnasta, mutta meneehän ne safkulit letkua pitkinkin masuun. Kunhan totutellaan kotiin, niin eiköhän sekin ala taas sujumaan. Kuningatarsosetta söi tänään niin hyvin että kakkendaalissa näkyi mustikan siemeniä :) Viime yön nukkui, toisin kuin äitinsä ;)

Vilja on nyt ollut vuorokauden kotona! KIITOS YLÄKERTAAN!

26 kommenttia:

 1. Oih IHANAA <3 <3 <3 Onnea Viljalle ja koko perheelle <3 <3 <3

  VastaaPoista
 2. Ihania uutisia!!! Mulle tuli niin elavasti mieleen, kun meidan tytot tulivat kotiin 7 viikon sairaalaputken jalkeen kotiin, ja kuinka en osannu nukkua ensimmaisen viikkoon hetkeakaan. Apnea-monitorit huus vahan valia, ja saikaytti aina sillon kun oli nukahtamaisillaan. Niin se aika menee, ja meidan neidit on kohta 6 v! Kivaa kun Vilja paasee tutustumaan ihanaan omaan kotiin ja saa rakkaat ymparilleen 24/7! Halauksia teille kaikille San Diegosta! Sirpa ja poppoo

  VastaaPoista
 3. Tätä on odotettu! <3 Maailman ihaninta kun Vilja on nyt päässyt kotiin ja tietty se sydämen tilanne kuulostaa tosi hyvältä! Kiitoksia ropisee taas yläkertaan roppakaupalla. Olette NIIN rakkaita!

  -Vera-

  VastaaPoista
 4. Lapsukainen suloinen
  viaton ja herttainen.
  Hän on kodin ilontuoja.
  Hän saa kaiken hoivan, suojan.
  Isän, äidin rakkauden.

  Onnea kotiutumisesta <3
  Koita sinäkin Noora ensi yönä nukkua :)

  Terhi

  VastaaPoista
 5. Niin meni kuten oli tarkoitettukin. <3 Onnea vielä Viljan kotiinpääsystä!

  Heidi-Maria

  VastaaPoista
 6. Onpa ihana uutinen! Ja neito on ihan supersuloinen! Nyt vaan totuttelemman kotielämään ja nauttimaan kaikista herkuista! Halit!
  T:Riitta

  VastaaPoista
 7. Siunausta tähän päivään koko perheelle.

  VastaaPoista
 8. Olen niin iloinen ja onnellinen teidän puolestanne! Vilja on niin suloinen pakkaus kuvissa, että ihan taas itkettää :´) Ilosta tosin. Nauttikaa kotona olosta ja toisistanne.

  Lämpimin ajatuksin,

  Satu Valkeakoskelta

  VastaaPoista
 9. Itkuhan tässä tulee... miten uskomaton toipuminen! Sydämen tilanne kuulostaa hienolta, kyllä tuolla pumpulla Viljan kelpaa!

  Onnellisia kotipäiviä teille kaikille! <3

  VastaaPoista
 10. Löysin Viljan blogiin viikonloppuna ja tuli luettua useampaan kertaan kaikki postaukset. On teillä ollut hurjat viimekuukaudet!

  Ihanaa että Vilja pääsi kotiin! Kaikkea hyvää perheellenne!

  Tanja

  VastaaPoista
 11. Voi Noora ja koko perhe! <3 Viljalla on muuten päällänsä sellanen sydänmekko jonka olin jo vähällä ostaa vaatekutsuilla, hah, onneksi en kun sellainen jo löytyy!!! :D Vai onko tuo sairaalan omaisuutta? Paljon terveisiä ja mukavia tutustumishetkiä kotiin. :)

  VastaaPoista
 12. Kyllä nämä ovat parhaat uutiset pitkään aikaan! Erittäin hienosti teidän tyttö on jaksanut taistella läpi vaikeiden hetkien - samoin kun vanhemmat!

  Iso halaus täältä suunnalta <3

  Minna ja Arvi

  VastaaPoista
 13. Olen seurannut Viljan ja teidän vaellusta, välillä sydän ja itku kurkussa. Ja nyt näin onnellisia uutisia! Tiedän, miltä tuntuu, kun saa koko perheen vihdoin neljän kuukauden odottelun jälkeen saman katon alle - ja nyt on teillä vihdoin se hetki.

  Näitä onnellisia hetkiä teille paljon lisää toivoen,
  Sydänlapsen äiti

  VastaaPoista
 14. Nyt on aika kiittää. Kaikkea hyvää koko perheellenne, suvullenne, ystävillenne ja naapureillenne, kaikille teille, jotka olette myötäelänneet ja auttaneet käytännön asioissa Raivion perhettä ja olleet mukana tällä Viljan hyvin vaiherikkaalla elämän alkutaipaleella. Suojelusenkeleitä pataljoona mukana kulkemiseen.

  VastaaPoista
 15. <3 Aivan ihania kuulumisia! <3 Vilja pääsee vihdoin totuttelemaan kotielämään rakkaan perheensä kanssa. <3

  VastaaPoista
 16. Hei tosi ihana, että teille kuuluu näin hyvää! :) Ja Vilja oli Taysin LO1:llä aivan ihana huonekaveri<3

  Kaikkea hyvää teille! :)

  VastaaPoista
 17. Ihana kuulla ja onnea kaikille teille!

  VastaaPoista
 18. Ihania kotipäiviä <3 <3 <3
  t. Merja

  VastaaPoista
 19. Tiedän paikan armahan
  rauhallisen ihanan
  jos on olo onnekas,
  elo tyyni suojakas.

  Sepä koti kulta on
  koti kallis verraton.
  Eipä paikkaa olekaan
  kodin vertaa olenkaan.

  Siel' on isä rakkahin
  siellä äiti armahin.
  Siellä siskot veikkoset
  riemurinnat iloiset.

  Suojaa Herra kotini
  anna sille armosi.
  Anna olla enkelten
  vartijana kodillein.

  Kun mä kerran suureks' saan
  joudun maailman pauhinaan.
  Silloin aina etsin sun
  rauhan majan kaivatun.

  Onnellisia päiviä toivottaa Tiina

  VastaaPoista
 20. Ihanaa, ihmeitä tapahtuu, tämä on yksi osoitus siitä. Paljon onnea!

  VastaaPoista
 21. Mummi iloitsee viljan kotiin pääsystä ja toivottaa voimia sinne suurperheen arkeen <3

  VastaaPoista
 22. Onnea kovasti koko perheelle Viljan kotiutumisesta!

  -Nina (Inka 7,5v UVH ym.)

  VastaaPoista
 23. Ukki ja Tuija toivottaa Viljalle ihania kotipäiviä. Olimme Budapestissa elo-syyskuun vaihteessa ja saimme silloin kuulla Viljan sairaudesta. Kirkon eteisessä paloi kynttilä ja silloin lähti ensimmäiset rukoukset. Seurakunnassa olemme joka kerta rukoilleet Viljalle ja perheelle voimia. Kerran meillä oli oikein Vilja rukousilta. Kyllä tuntuu nyt niin hyvältä kun tyttö on kotona.

  VastaaPoista
 24. Käsittämättömän hienoja uutisia! Nyt äidinkin pitää sitten rauhoittua ja olla hötkyilemättä liikaa <3 Täällä on myötäeletty kuukausia mukana teidän elämässä ja nyt näin hienoja uutisia on liikuttava lukea =o)

  VastaaPoista
 25. Löysin blogisi, ja olen lukenut sen kokonaan läpi... Kyyneliä, välillä naurua, ja viimeisimmän postauksen kohdalla voitonriemua! IHanaa, Vilja on kotona! Kaikkea hyvää koko perheelle, jään seuraamaan blogiasi, ja Vilja neidin kasvua!

  (Ihastuttavat nimet lapsillasi, minulta löytyy )Onnille kaima.) milana

  VastaaPoista