torstai 17. helmikuuta 2011

Vilja 4 kk!

Pikku- Muru täytti männäviikolla jo 4-kk! Synttärit sattui Ystävänpäivälle :)

Onni viihdyttää Viljaa. Myös Vilja tykkää kuunnella Onskan ämppäriä. Mutta vain Tohtori Orffien biisiä Maanantai. "Jos laulu vaihtuu, niin Vilja alkaa kitisemään", tuumasi isoveli :)

Tässä ne Mamman maalais-Murut sitten on kaikki kotisoffalla. Yhtään ei meille luvattu ja nyt niitä on joka sohvan mutkassa! Meidän lapset onkin sitten tässä, sillä mulla todettu sydämen vajaatoiminta ei tykkäisi hyvää raskaudesta. Selvisipä syy sillekin, miksi henkipolo on meinannut loppua aina raskaana ollessani. Mutta onhan tuossakin jo viisi murkkuikää, huh huh! Neljät kuukautiset ja yhdet vaihdevuodet...

Se meille rantautunut flunssa oli ihan kamala! Käytin Viljaa kerran näytilläkin, mutta onneksi saatiin sairastaa kotona. Pahimpina päivinä Vilja oksensi joka ruuan päälle ja siksi nesteytimme Viljukkaa tunnin välein. Suun kautta ei pystynyt syömään mitään. Oli tosi limainen. Onneksi kuume (joka muissa mukuloissa kesti viikon) ei tullut Viljaan!

Viljan kanssa käytiin neuvolassa ja strategisiksi mitoiksi saatiin 63.2 cm ja 6070 g! Hyvin on Muru kasvanut äiskän mammalla ja vellillä. Soseitakin sotketaan naamaan, vaatteisiin ja sitteriin monta kertaa päivässä :D

Joinakin päivinä Vilja syö tosi hyvin ja toisina sitten taas huonosti. Haluaisin kovasti neniksestä eroon, mutta vielä taitaa olla liian aikaista. Toivon niin hartaasti, että syöminen alkaisi sujumaan. Päivisin letkutetaan aika vähän, jos Viljalla on tissipäivä. Yöllä tankataan sitten letkuun ja Vilja nukkuukin yöt tosi hyvin.

Väänsin Viljalle (ja omalla mielenterveydelle ;) tämmöisen Mamma-automaatin! Kyllä tuosta kelpaa valutella maitojan Murun masuun.


Ennen joulua meille tullut Vilja Vaeltajan joulukontti ja siivoustalkoot saivat jatkoa, kun te ihanuudet olitte keränneet perheellemme kevätbonukset! Kiitokset kaikille siihen osallistuneille. Pälkäneen kyläläiset tekivät meille jouluksi aivan kaikki leivonnaiset, jouluruuat ja pipperskaakkorit. Joulukonttiin oli osallistunut 70 perhettä ja ruokia ja lahjoja tuli meille kolme autolastillista :) Lisäksi viisi super-siivoojaa kävivät tekemässä meille joulusiivouksen.

Nyt sitten kauempana asuvat Ystävät olivat halunneet myös osallistua talkoisiin ja olivat luopuneet omista seteleistä ja siirtäneet ne neuvolantätin tilille. Sieltä ne siirtyivät kirjekuoressa meitille.Yllätys piristi tosi paljon mieltä.

Kiitokset myös hengessä eläville ja perheemme puolesta rukoileville.

8 kommenttia:

 1. Ihana oli olla hyvässä mukana <3 Kaikkea hyvää teidän perheen kevääseen!

  VastaaPoista
 2. Onhan noita Murusia teillä tuossa (viisi murrosikää, iik!). Ja mietipä sitä Tuplaonnea sitten kun lapsenlapsia alkaa siunaantumaan! :)

  Hienosti Vilja kasvaa!

  Ihania Ystäviä teillä on. <3

  VastaaPoista
 3. Ihana Helmikuu ja Vilja neljä kuukautta <3 Olen niin kiitollinen ja onnellinen, että asiat ovat saaneet paremman suunnan. Vielä, kun Nooran sydän pelittäisi hyvin kaikkien tulevien murroikien keskellä <3 Mummi tulee maanantaina :)

  VastaaPoista
 4. IHANA Murunen! Tuo eka kuva on aivan huippis! <3 Ja tietty kuva koko kööristä. Ikävä kaikkia! Jospa me tultaisiin vaikka toukokuussa Eelan kanssa ensivisiitille sydänystävää moikkaamaan..?

  -Vera-

  VastaaPoista
 5. Näyttää siltä että ikävästä flunssasta huolimatta kotiutuminen on sujunut kaikin puolin erinomaisesti. Ihana tuo "maitoautomaatti"teline <3

  VastaaPoista
 6. Tuo maitoautomaatti sulattaa sydämen, rakkaudella väännetty... <3

  Onneksi ihania ihmisiä riittää... meilläkin tunnetaan suurta kiitollisuutta kaikesta avusta jota saatiin aikanamme kokea... ikuisessa kiitollisuuden velassa korviamme myöten.

  Ihana pesue teillä... kyllä noiden kanssa kelpaa elellä =)

  VastaaPoista
 7. Tuo maitoautomaatti on aivan huippu ihana!! Aivan toista kuin meidän aikoinaan käyttämät koukkuviritykset.
  Kyllä se Vilja-neiti alkaa syömään varmasti itsekin pian. Voisithan kokeilla yövellien vähentämistä pikkuhiljaa, jos/kun paino kerran nousee noin hienosti?! Meillä lopettiin hieman omin luvin yövaluttelut ja pikkuhiljaa se velli + muu ruokakin alkoi sitten painumaan normaalisti.
  -Nina (Inka kohta 8v UVH ymm.)

  VastaaPoista