sunnuntai 14. elokuuta 2011

Vilja perhevalmennuskursseilla Siilinjärvellä!

Heti Kostian Markkinoita seuranneena aamuna heräsimme aikaisin ja suuntasimme Sydänlapset ja -aikuiset ry:n järjestämälle perheleirille (jota sopeutumisvalmennukseksikin kutsutaan) Siilinjärven Kunnonpaikkaan! Olimme saaneet ohjelman kotiin ja vähän hirvitti kuinka meidän sakki solahtaa todella tiukkaan aikatauluun.

Viljan ilme kertoo kaiken! Perille päästyämme majoituimme ihanan siisteihin ja suuriin huoneisiin. Meidän perheelle oli varattu kaksi huonetta johon mahduimme aivan loistavasti pötköttämään. Ravintola oli ihastuttava ja ruoka hyvää. Oli siinä suurperheen mammalla ihmettelemistä kun sai istahtaa valmiiseen pöytään viisi kertaa päivässä!

Kylpylään ehdittiin ohjelmasta huolimatta joka päivä ja parraimpina kaksi kertaa. Päivisin lapset olivat super-hyvien hoitajien kanssa touhuamassa kaikkea mukavaa. Hoitajilla oli omakohtainen kokemus sydänvioista (joko heillä itsellään oli tai heidän sisaruksellaan) sekä sosiaalialan tai terveysalan koulutusta. Jätin lapset todella turvallisin mielin hoitjille. Lapset jaettiin ikäryhmittäin omiin porukoihinsa ja Viljalla oli omahoitaja. Lapset tykkäsivät tosi paljon kun saivat vertaiskavereita ja isoimmat kävivät syömässäkin uusien ystäviensä kanssa!

Aikuisilla oli päivisin monenlaisia luentoja, vierailevina luennoitsijoina meillä oli kirurgi, kardiologi, kuntoutusohjaaja, psykologi ja voimavaravalmentaja. Viikon varrella mietittiin eloa sydänvian kanssa monelta kantilta. Kuulimme Heikki Sairaselta (joka on kirurgi Hesan lastenklinikalta) että Viljan tyyppisiä sydänkorjauksia on tehty Suomessa kaksi! En uskaltanut kysyä miten sillä toisella menee... Toivotaan Viljukan sydämelle hyvää tulevaisuutta!


Herttuli kylpee :)


Onni vesipeto!


Huiiiiii!


Viljukka ja isi "polualtaassa" katselemassa maisemia.Vilja viettää viimeistä leiri-iltaa rantasaunalla lettukestien merkeissä.


Kiitos kaikille mukaville leirikavereille ja ohjaajille hienosta viikosta!


Suuret Kiitokset Viljan ihanalle omahoitajalle Katariinalle hyvästä hoidosta viikon aikana!

Kotimatkalla käytiin vielä moikkaamassa Vuokkoa ja Penaa Kuopiossa. Kiitos että saatiin käydä kyläilemässä, oli mukava nähdä. Ps. Pahoittelut siitä mustikkatahrasta siinä päällystetyssä tuolissa... :)

2 kommenttia:

  1. taisipa olla koko perheelle antoisa loma <3 kannatti lähtee :)
    -mummi-

    VastaaPoista