perjantai 15. huhtikuuta 2011

Vilja Marikki upeat puoli vuotta!

Hei Ystävät! Minä täytin pari päivää sitten jo puoli vuotta :´)! Elo on mukavaa ja minua naurattaa kovasti, varsinkin kun sisarukset höpöttelee minulle. Olen tosi tyytyväinen ja iloinen ihminen ja minä en tyhjästä rissaa. Jos minua harmittaa, niin silloin mua sattuu. Nälkä mulla ei koskaan ole niin kova, että pitäis märistä!

Käytiin muutama päivä sitten neuvolassakin ja Vilja oli kasvanut komiasti. Pituus oli 67.5 cm ja paino 6770 g. Pituus menee +10 käyrällä ja paino -15 käppyrällä. Pitkänhuiskea plikka! Vilja syö nykyään ihan hyvin itse. Sosetta menee kerralla noin 70 ml ja siihen lisätään öljyä. Lisäksi Viljukka liruttaa tissiä tosi hyvin. Äidinmaitoa ja velliä laitetaan öisin letkuun, että saataisiin tuota painoa kerrytettyä.

Boyfriend-Kasperi kävi meillä kylässä melkistä kuukausi sitten. Hän oli juuri saavuttanut uskomattoman hienon 1-vuoden iän! Totista hommaa oli tuo hellustaminen, mutta kyllä Kasperilta löytyy tuollainen omistuksellinen ote :)

Tässä meillä kyläilee sydänserkku Eela! Vetää tätin maitoa pullosta iltapalaksi :´) Niin sitä vaan riitti mamman mammaa Hussin ja Taysin reppahousuille (noin 35 litraa), Viljalle ja vielä pikkuhuikkia serkullekin! Vilja syö nyt paremmin rintaa eli vaikka pakastettavan maidon määrä on vähentynyt, niin pakkanen ei onneksi ole tyhjentynyt. Vieläkin pursuaa eli mammanmaidolla jatketaan.

Unna ja Asla ihanaiset kyläilemässä <3

Vilja ensimmäistä kertaa syöttötuolissa Aapiskukolla lounaalla!


Pikku-Murut!

Serkukset leikkimatolla! On se vaan niin hassu tarina, että oltiin sillon muutama kuukausi sitten Hesassa seinänaapureita! Eelan faneille kerrottakoon, että Murulla menee tosi hyvin, sydäntilanne on loistava ja elämä hymyilee!

Jussi pinteessä :D Tältä näytti Jussin ilme myös seuraavana yönä, kun meille klo 4 aamuyöllä tuli tuntematon naishenkilö ilmeisesti yöpymistarkoituksissa. Meillä oli usein avoimet ovet (maalla kun ollaan), mutta nykyään tulee laitettua säppiin. Huushollissa oli 8 lasta ja 4 aikuista (meillä semmoinen pikkuinen 30-luvun omakotitalo), mutta olkkarin sohva olis kyllä ollut vapaana :D Oltiin julmia ja laitettiin hänet kumminkin yöjalkaan...

Viljukka lähdössä isolle kylälle! Se krooninen silmätulehdus on jättänyt meidät ainakin toistaiseksi! Tautikin oli ainakin kaksi viikkoa poissa, mutta nyt taas valuu nenu. Tuo letku lerää limaa ja altistaa lentsuille. Sairaalassa ei onneksi jouduttu olemaan kun kolme yötä. Ei ole herkkua se! Kotona me oltais vaikka maailman tappiin! Meidän piti mennä Hesaan nyt suununtaina, mutta flunssa esti aikeet. Saadaan siis syödä suklaamunia ihan rauhassa ja katetrointiin meno on vasta 26.4, heti pääsiäisen pyhien jälkeen. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

Varvas on hyvää kun yksin syö!

Nenämahaletku on Viljukan lempilelu ja sitä on niiiin mukava nykäistä irti. Onneksi opettelin laittamaan sen itse, muutenhan sitä saisi alvariinsa joku ajella laittamaan takaisin. Sitä kun nyt vielä tarvitaan meitin linnunpojan lailla syövälle neitille.

Maissinaksut osuu jo suuhun :)

Puolivuotias ja pillifarkut :)

Lahjaksi Vilja sai tämmöisen härvelin! Viljan jalat on aika voimattomat, niin mamma pisti ostaen jalkaprässin :) Nyt sitten alkaa reenit. Mahallaan Vilja ei viihdy vieläkään. Pyysin nyt, että päästäisiin fysioterapeutille ja saataisiin vinkkejä liikkumisen tukemiseen. Mikään hoppu meillä ei tosin ole. Vilja saa kasvaa ja kehittyä juuri siihen tahtiin kun hän haluaa!


Ei siitä ole niin kauaa kun rukoilimme yhtä päivää kotona Viljan kanssa. Nyt olemme saaneet olla kotona jo kohta kolme kuukautta! Suunnaton Kiitollisuus, että saamme kulkea Viljan kanssa tätä tietä <3

10 kommenttia:

  1. Ihanaa lukea näitä kuulumisia! Vilja on suloinen neiti puolivuotias <3 Toivottavasti katetrointikin sujuu mallikkaasti ja pääsette Helsingistä pian takaisin kotiin. Kotona on hyvä olla.

    Ihania aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen,

    Satu

    VastaaPoista
  2. Hieno juttu että Vilja Marikilla menee lujaa! :) Ollaan kiitollisia tästä. Kaikkea hyvää ja suloista kevättä ihanalle pikku-tytölle ja koko hänen perheelleen! <3

    VastaaPoista
  3. Ihania kuulumisia <3 Tsemppiä Hesan reissulle!!!

    VastaaPoista
  4. Ihana kuulla kuulumisia! Ihastuttavan suloinen pikkuplikka.

    Onnea Hesan matkalle! <3

    VastaaPoista
  5. <3 mummi toivoo onnistunutta Hesan matkaa <3

    VastaaPoista
  6. Ihana Vilja!! Tsemppiä Katetrointiin ja enkeleitä pienen vierelle!!!!Toivottavasti lääkärit osaavat auttaa Pientä Viljaa ja sydämen toimita paranee!!!
    VOIMIA!

    VastaaPoista
  7. Olipa mukava nähdä miten on kasvettu Hyvää Pääsiäistä Ja Hesan reissua toivottelee Henna

    VastaaPoista
  8. Oikein paljon onnea puolivuotialle!!! Kiva kuulla, että teillä menee noin hyvin! Meidän vauva täyttää kuukauden päästä 1v. Nyyh, alkaa vauva-ajat olla ohi...

    VastaaPoista