tiistai 17. toukokuuta 2011

Vilja täytti 7-kk :)

Hei Fanit! Täällä sitä keikutaan keinussa! Eihän tässä kovin ryhdikäs asento ole, mutta kyydissä pysytään :D Kovasti on taas kuukauden aikana sattunut ja tapahtunut. Hesassakin käytiin pyörähtämässä! Nyt taas elellään kotona tyytyväisenä ja Kiitollisena yhdestä yhdessä eletystä kuukaudesta.

Neniksestä päästiin eroon pääsiäisenä. Syöminen sujui jo ihan hienosti! Katetrointiin lähdettiin 26.4 ja katetrointia edeltavanä iltana hotellilla (Vilja sai olla kanssamme siellä yötä) laitettiin letku takaisin, että saatiin Muru tankattua hyväksi ennen koettelemuksia. Katetroiva kardiologi kertoi, että tutkimuksessa katsotaan voidaanko ahtaumia pallolaajentaa. Jos yksikin kohta vaatii avoleikkauksen, niin silloin kaikki korjaukset tehdään siinä samalla. Päivä tietysti jännitettiin mitä katetroinnissa löytyy ja mikä sydäntilanne on. Iltapäivällä kuultiin, että ahtaumia on kolme joista kahta on pallolaajennettu operaatiossa ja yksi jätettiin noin puolen vuoden päähän. Menin Viljan luokse sydänosastolle ja nukuinkin osaston lattialla. Vilja oli vähän väsynyt, mutta niin paljon parempi kun ensimmäisen katetroinnin jälkeen! Muutenkin reissu sujui hienosti ja kotiin päästiin ihmeen kaupalla jo seuraavana päivänä! Niinkin voi käydä :D


Tässä leuhkana kotiin lähdössä :) Letku jäi meillä toipilasvaiheeksi nenuun, että saatiin yöllä laitettua velliä suun kautta menevien ruokien lisäksi. Paino laski taas vähäksi aikaa operaation jälkeen, kuten Viljalla niin helposti käy! Neuvolassa käytiin 10 päivää ennen 7 kk-kekkereitä. Paino oli tuolloin 6970 g ja pituus 69.1 cm. Tuossa tuo paino on junnannut jo jonkin aikaa. Nenis nykäistiin kumminkin pois ja nyt viime päivinä syöminen on sujunut tosi hyvin. Mahdollisimman kaloripitoisia pöperöitä suositaan ja niihin lisätään soijajauhoa, rypsiöljyä ja äidinmaidonkorvikejauhetta.

Päivärytmikin on alkanut löytymään. Vijukka herää 7-8 aamulla, nukkuu kahdet pienet ja yhdet muutaman tunnin päikkärit, syö sosetta n. 6 kertaa ja tissiä liruttaa kun mieli teekkee :) Nyt kun letkua ei ole, niin vilja syö öisin tissiä useita kertoja.

On me Muruja!

Äitienpäivän aamuinen konkkaronkka oli aika liikuttava! Lahjoja tuli sängyn täydeltä ja isäntä oli leiponut omilla kätösillään omenapiirakan :D Ilma oli uskomattoman hieno! Lapset keikkuivat pihassa uikkarisiltaan... Helmin kuoro esiintyi kirkossa ja sitten loimuteltiin lohta ja syötiin herkkuja mummon, papan ja Tiinan kanssa.

Lapset hassuttelivat Viljan kanssa hatuilla :) Tässä Onnin laittama "aito"-Lippis...

...Hertan varkkulippis...
...Helmin virkkuupipo...
... ja Taimin laittama lätsä! Jalkaprässi on kova sana! Nyt Vilja jaksaa hypytellä siinä jo puolisen tuntia. Esittelimme laitteen myös fysioterapeutille (ei onneksi tuominnut sitä jyrkästi) joka meitä kävi tervehtimässä. Luvattiin harjoitella masullaan oloa. Kuulemma ne lirujalatkin siitä vahvistuu kun masullaan oloa on enemmän. Kovin huolissaan ei Viljan kehityksestä ollut kun syy hitaaseen liikkeelle lähtöön tiedetään. Orotellaan, orotellaan :)


Mulla on jo syöttötuolikin!

Aurinkoista kevättä kannustusjoukoille!


12 kommenttia:

 1. Enpä olisi viime syksynä uskonut, että nyt saadaan tällaisia kuvia ja kuulumisia ihastella. Kaikkien vaiheiden jälkeen toivon, että pelkää hyvää tästä eteenpäin <3

  VastaaPoista
 2. Ihana nähdä murusta uusia kuvia, kun pukkaa oleen ikävä! Onneksi kesäloma lähestyy ja nähdään taas livenä. <3 mummilta terkkuja teille kaikille <3

  VastaaPoista
 3. Faneille oli täällä oikein Loistouutisia! Mutta eipä ole ihme, on sen verran upeasta likasta kyse. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. :)

  Ps. On muuten ihku puku mm. keinukuvassa. Meidän tyttölöillä ollut samanlainen ja mukavia muistoja tuli vauvatytöistä mieleen. <3

  VastaaPoista
 4. Nerys: Meilläkin tuo puku on Helmin peruja ja hänellekin se tuli kierrosta. Ei voi kulutushysteriasta syyttää :D

  VastaaPoista
 5. Moi,

  Itse olen anonyymi lukija, joka on jäänyt seuraamaan blogia, kun meidän tytöllä on lievä sydänvika (olen täällä joskus aikaisemminkin kommentoinut). Meidän tyttö oli 7 kk iässä 68,3 cm ja ja 6590 g.

  Meillä soseet maistuivat todella huonosti, joten tyttö söi aika usein sormiruokaa. Esim. avocadon palat olivat hyviä: pehmeitä ja energiapitoisia (muuten tarjottiin sormin kaikenlaista: keitettyjä vihanneksia, lihaa, kalaa jne.). Kaikkeen yritettiin lisätä rasvaa, jopa maissinaksuihin.

  Yksi asia, mitä olen jälkeenpäin miettinyt, on se, että yöimetys olisi pitänyt lopettaa aikaisemmin ja päiväimetystä vähentää. Lapsen syömät ruokamäärät nousivat valtavasti, kun lopetin yöimetyksen. Silloin aikoinaan sitä oli kuitenkin vaikea lopettaa, kun lapsi vaikutti muutenkin nälkäiseltä. Tietenkin onhan äidinmaitokin ravitsevaa, mutta meillä se kyllä tuntui vievän tilaa energiapitoisemmalta ruualta.

  Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 6. Meilläkin se on käytettynä ostettu, eli melkoisen vanhaa mallistoa jo. Täytyy pistää puku talteen koska muutaman vuoden kuluttua se on jo melkein retroa. :D Ja aika hyvää laatuakin kun kestää tytöltä toiselle noin hyvin!

  VastaaPoista
 7. Teillähän oli hienosti mennyt katetrointireissu!! Huippu juttu, jos selvitään ilman avoleikkauksia!
  Ja onnea neniksestä eroon pääsemisestä :D
  Mukavaa kesää koko poppoolle.
  Terv. Nina (sydäntyttö Inkan (8v UVH yms.) äiti)

  VastaaPoista
 8. Onnea 7 kuiselle söpöliinille! <3

  Onnellisia keähetkiä teille kaikille!

  VastaaPoista
 9. Sniiif ihanat kuulumiset!

  <3: Viljan fani Lensku

  VastaaPoista
 10. Ihana juttu, että teillä kaikki hyvin! (On aika omituista olla huolissaan teistä, vaikken teitä tunnekkaan!)Toivon teille oikein hyvää kesää!

  VastaaPoista
 11. Niin ihania kuulumisia <3 Tosi nätti tuo sydänasu Viljalla :) Kaikkea hyvää tulevaan kesään <3

  VastaaPoista