tiistai 26. lokakuuta 2010

Äitin Pikku Sinnikko!

Toipuminen on edennyt hienosti. Pikkuhiljaa ja varovasti ollaan menty eteenpäin. Tämä tyttö on kyllä tehty teräksestä!

Sen ensimmäisen yön romahduksen jälkeen ei pahempia takapakkeja ole tullut, kop kop. Toissapäivänä rintakehän levitin otettiin pois, oli tullut pientä rytmihäiriötä ja annettu sähköisku, tuollaista perussettiä kuulemma :O Istuin vanhempainhuoneessa ihan poltteessa ja puolen tunnin päästä soitin osastolle kysyäkseni onko se Vilja kellä siellä on hätä (silloin joutuu odottamaan osastolle pääsyä). Hoitaja tuumasi, että olisi äiskälle ilmoitettu jos olisi hätätilanne. Sitten kun vihdoin pääsin Viljan tykö, niin hoitaja kertoi tämän säkäriepisodin. Eli näissä piireissä tämäkin ilmeisesti lukeutuu perushoitoon :D

Turvotukset on laskeneet hienosti ja dialyysi voitiin lopettaa eilen. Nyt mennään nesteenpoistolääkkeillä ja pissaa tulee hienosti. Myös sydämentukilääkityksiä on päästy vähentämään. Ja mikä parasta, sydämen supistuvuus on parantunut!

Maitomäärä on nostettu huimaan 5 milliin! Kyllä tästä 2 litran päivätuotannosta siis muutama annos riittää :) Laitoin kyllä jo vähän luovutukseenkin, niin saadaan koko osaston vauvoille sapuskaa...

Viljan anestesiaa on kevennetty ja hän on jo paljon hereillä. Onneksi sentään lääkitykset on kohdillaan :) Viime yön yökkö oli ottanut kuviakin kun pikkuneiti syö tuttia silmät sepposen selällään. Olipa mukavia terveisiä kun aamulla menin vierailulle. Panu on nyt vierailemassa perheen pienimmän tykönä ja minä leikin sinisen talon leikkihuoneessa pikkutyttöjen kera. Kaksoset lähtivät käymään koulussa kotona ja tulevat sitten perjantaina takaisin tänne Helsinskiin.

Huomenna Viljan rintakehää yritetään sulkea. Vähän hirvittää, että jos se levittimen pois otto aiheutti tuollaista, niin mitä rintakehän sulkeminen sitten tekee? Pitkät tunnit taas edessä, kun odottaa tietoa, kuinka operaatio on sujunut. Pieni sinnikko kyllä selviää varmasti siitäkin!

Kiitollisin mielin,

Noora ja Vilja 12 päivää

15 kommenttia:

 1. Hermostuksissani ole jo odotellut uutisia... Ihana kuuulla, että kaikki on mennyt tähän saakka hyvin. Enkeleitä pikkuisen teräsnaisen sängyn vierelle ja jaksamista teille kaikille!

  VastaaPoista
 2. Jes, hyvä Vilja! :)

  Viljan ja koko teijän porukan kuulumisten seurailusta on tullut kiinteä osa meikäläisen päivärutiinia. Olette siis gradun ohella koko ajan mielessä :D

  Terkut kaikille täältä Tampereelta.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa hyviltä uutisilta! Olen joka päivä käynyt monta kertaa kurkkimassa onko tullut uusia uutisia. Ihanaa että kaikki näyttää nyt hyvältä=o) Ollaan hengessä mukana <3

  VastaaPoista
 4. Ihania uutisia! <3 Olen useampaan kertaan käynyt täällä odottamassa kuulumisia. Voimia ja enkeleitä Viljalle!

  VastaaPoista
 5. Suojelusenkeleitä edelleen pienelle Viljalle! Mukana toivossa ja uskossa eletään - tämä vauva on tarkoitettu elämään! Myötätuulta matkaa pikku Vilja! Voimia koko perheelle ja erityisesti sinulle äitiliina!

  VastaaPoista
 6. Ihania uutisia todellakin!
  Eilen kävin lukemassa tuon edellisen kirjoituksen enkä uskaltanut kommeidoita mitään, niin paljon alkoi minuakin jännittää <3
  Vilja tuntuu todellakin olevan taistelija! Olkoon sitä taistelutahtoa mukana taas huomenna ja jatkossakin <3

  VastaaPoista
 7. Olipa ihania uutisia!Olenkin jo odotellut postaustasi, että kuullaan kuinka Vilja voi.
  Lisää suojelusenkeleitä Viljan sängynreunalle ja koko perheelle, että jaksatte huolehtia arjestakin. Vaikka kyllä varmaan omat voimat triplaantuu kun tulee tuollaista edistystä.Dialyysin loppuminen oli hieno asia.
  Toivottavasti kuullaa lisää yhtä hyviä uutisia pian!

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihana kuulla!!! Ensinnäkin, SUPERONNITTELUT VILJAN SYNTYMÄN JOHDOSTA!!! En ehtinyt juuri niihin aikoihin tänne blogiin, mutta nyt olen käynyt muutaman päivän aikana ja myös jännittänyt kuulumisia. Onpa tosi mahtavaa, että asiat ovat noinkin hyvin. Kylläpä hän todellakin on sitkeä taistelija! Kuvissa hän muuten näyttääkin oikein tomeralta ja tosi hyvinvoivalta, vaikka onkin tällainen sydänongelma. Ja näyttää myös huippusöpöltä <3 Kuulostaa myös onneksi siltä, että nyt on jo pahimmat pelot ohitse. Oikein hyvää jatkoa koko perheelle pikku nupun kanssa!
  ps. hienoa myös että luovutat maitoa muille ja kiitos sinulle kaikkien meidän äitien puolesta, joilta ei omalle vauvalle ole tullut maitoa!

  VastaaPoista
 9. Hienoja kuulumisia Viljalta! Pienin askelin eteenpäin! Kohta jo kolkuttelette nelosen ovia. Se onkin taas "oma maailmansa" teho-osaston "yksilöllisen" hoidon jälkeen.

  Jos muuten jossain vaiheessa ehdit/jaksat selittäisitkö tarkemmin Viljan sydänvikaa. Olisi kiva kuulla millainen pumppu Viljan rinnassa sykkii.

  -Nina (yksikammiotyttö Inkan (7,5v) äippä)

  VastaaPoista
 10. Enkeleitä Viljan pienen sängyn vierelle! Toivottavasti rintakehän turvotukset olisivat tasoittuneet niin, että ilman murheita saisivat rintalastan suljettua. Sitten se toipuminen pääsee kunnolla vauhtiin ja voivat pikkuista pitää pienemmällä "lääkepöllyllä" kun ei tarvitse varoa "aukkoa". Voimia äidille ja isälle kovasti ja sisaruksille turvallisuudentunnetta kaaoksen keskellä. Uskokaa kaikki, että Viljan kotiinpääsy koittaa kun hän on siihen valmis.

  T. Soile (hlhs-Minjan 5 v 8 kk ja 2 isoveljen äiti)

  VastaaPoista
 11. Ihania uutisia Viljasta <3OIkein paljon voimia koko perheelle ja enkeleiden suojelusta pikku Viljalle!

  Terveisin P123

  VastaaPoista
 12. Ihana kuulla hyviä uutisia! Kovasti täällä oon miettiny pikkuista Viljaa ja muistanut teitä iltarukouksissa.
  terkuin, kate

  VastaaPoista
 13. Ihana juttu että toit iloisia uutisia tänne blogiin, kyllä te olette varmasti monen mielessä. Upea juttu että jaat täällä asioita ja mukavaa varmasti huomata että saatte vertaistukea, mikäs sen parempaa kuin vertaistuki. Itte koen tämän aiheen läheiseksi niin kuin sulle kerroinkin tytöstämme mutta en kuitenkaan ole läpikäynyt tälläistä matkaa mitä te. Voimia ja iloa päiväänne!

  VastaaPoista
 14. Ihana lukea noin hyviä kuulumisia! Suloinen tyttö, hänet on varmasti annettu tarkoituksella.

  VastaaPoista
 15. Hei!

  Nyt vasta eksyin tänne äitini (Riitan, Nooran äidin serkku) ohjaamana. Ajatuksissa olette koko perhe kuitenkin olleet siitä lähtien kun kuulimme asiasta. Ja etappeja ollaan kuultu suvulta.

  Hienoa että asiat ovat jo näin hyvin!! Palaan lukemaan Viljan koko tarinan paremmalla ajalla.

  Paljon terveisiä koko perheelle, voimia äidille ja isälle ja paljon rakkauden parantavaa voimaa Pienelle Viljalle. <3

  Toivottelevat Heidi-Maria, Jani, Siiri-Sofia, Anni-Amanda ja Niilo-Anttoni täältä Ylöjärveltä.

  Hienoa

  VastaaPoista