lauantai 26. tammikuuta 2013

Viljukan kuulumisia!


 Torstaina meillä oli taas juhlat! Tasan kaksi vuotta aiemmin Vilja pääsi ensimmäistä kertaa kotiin sairaalasta 3.5 kuukauden iässä. Pelkäsin niin kovasti, että Vilja ei koskaan pääsisi kotiin. Ei ole sellaista päivää, etten muistaisi olla kiitollinen siitä, että saadaan kaikki olla kotona!

Viljukka on kovasti alkanut pohtimaan sitä, että hän asui vauvana sairaalassa. Hän on sitä mieltä, että häntä aina itketti siellä. Ollaan puhuttu, että kaikkia vauvoja itkettää joskus. Ja että äiti oli siellä Viljukkaa hoitamassa ja kiikkustuolissa istuttiin päivät pitkät. Olen kertonut, että Vilja oli varsin aurinkoinen vauva ja että sairaala oli silloin meidän koti. Usein tuumailee, että: "Ei Viljan täydy mennä sairaalaan!" Sitten ollaan mietitty, että aina välillä on hyvä käydä tutkimuksissa, että tiedetään miten se sydän pompottelee. Ollaan sitten katsottu niitä valokuvia, missä Vilja oli vauvana kotona. Viljan ensimmäinen pohdinta sydänviastaan on alkanut.


Viljukka on melkoinen menijä :) Joka aamu alkaa näin: "Äiti! Avvaa mitä? Minä haluun mennä uimahalliin!" Uiminen on Viljukan lempipuuhaa ja uimahallissa käydäänkin koko perheellä kerran viikossa. Varsin omapäinen on tämä uhmaikäinen neiti! Itse pukee kaikki vaatteet ja jos vahingossa menee auttamaan, niin riisuu ja aloittaa alusta :) Onneksi kuitenkin selvitään aikas kivasti tilanteista keskustelemalla (eli harvemmin joutuu turvautumaan niska-pertsaotteeseen). Yleensä kun Viljalle selittää rauhassa miksi näin toimitaan, niin Viljukka tuumaa, että: "Okei!" :)


Päivisin käydään kerhoilla, mammakahvilassa ja satutunnilla. Satutunnille Viljukka pääsi, vaikka periaatteessa ikäraja on 3. Vilja lupasi istua hiljaa Taimin vieressä ja kuunnella satuja. Satutunnit on menneet tosi mukavasti ja ne on keskiviikon kohokohta. Muutamana päivänä kuussa Vilja on hoidossa tutulla hoitotädillä Sannalla.

Syöminenkin sujuu jo vähän paremmin. Minimax lopetettiin muutama kuukausi sitten ja sen jälkeen on pärjäilty peruspöperöillä ja ruskialla Hilmalla :) Vilja elää varsin tavallista 2-vuotiaan neidin elämää.


Seuraava sydänkontrolli on huhtikuussa. Tällä hetkellä Vilja jaksaa todella hyvin. Keuhkovaltimon ahtaumia ja eteisten väliin jätettyä varaventtiiliä seuraillaan ja tarvittaessa niitä korjaillaan katetroimalla. Mitään suunnitelmia Hesasta ei tällä hetkellä ole. Vilja on myös ollut terveenä ja infektioita on ollut huomattavasti vähemmän kuin edellisinä vuosina. Elo on mallillaan.

Terkkuja kaikille faneille! Kiitos että kuljette kanssamme. 

7 kommenttia:

 1. Silloin tällöin palaan katsomaan Viljan kuulumisia. Sydäntälämmittävää huomata miten reipas ja omatoiminen neiti hänestä on kasvanut.

  Mukavaa kevään odotusta koko teidän upealle perheelle ja erityisesti uimariplikka Viljalle <3

  toivottaa Heidi

  VastaaPoista
 2. Pitkästä aikaa tulin minäkin kurkkaamaan Viljaa, vaikka feisbuukissa seurailen sattumuksianne.

  On Vilja vaan ihmetyttö. Kaikin tavoin!
  Pukeakin osaa jo. Ei meidän Sampo vaan vielä osaa. Saman ikäinen vaikka on.

  Kaikkea kivaa teidän perheelle!

  Anna

  VastaaPoista
 3. Olen välillä käynyt katsomassa täältä onko tänne tullut uusia päivityksiä ja nyt olikin ,luen täältäkin vaikka tiedänkin aika hyvin Viljan kuulumiset.Paljon hyviä toiveita Viljan tulevaisuuteen ja rakkautta .<3.Toivoo Isomummo.<3.

  VastaaPoista
 4. mummi on niin onnellinen Viljasta <3

  VastaaPoista
 5. Ihana Vilja <3 Muistan kun kävin teitä moikkaamassa Eelan ollessa myös sairaalalla. Jos ei olisi tiennyt, niin olisi kuvitellut olevan ihan normaalissa, vähän isommassa, talossa. Panu kokkasi lapsille ruokaa, Asla kiipeili kirjahyllyssä ja lapset olivat niin ihanan iloisia. Ja onni on teidän ihana äiti joka jaksoi olla mukana ja tukea ja auttaa <3 Viljasta on kasvanut niin reipas nuori neiti! Kaikkea hyvää teillekin tähän kevääseen ja Viljalle erityisesti monen monta aurinkoista touhuaamua! -Ellu-

  VastaaPoista
 6. Kiitti Ellu lämpimistä ajatuksistasi <3 t.mummi

  VastaaPoista