perjantai 17. joulukuuta 2010

Viljan kuulumisia

Siellä se Vilja-muru sinnittelee Taysin hoteissa! Ollut vähän vaikeita päiviä, sillä Vilja sai ensimmäisen flunssansa noin viikko sitten. Joinain päivinä on syönyt huonosti ja vähän oksennellutkin. Paino on silti noussut tosi hyvin ja tänään strategiset luvut oli 4585! Tuju tyttö :) Kuumetta ei ole onneksi tullut ja serppi on alle 1 :)

Myös suntti sydämessä näyttää kaventuneen eli odotamme siirtoa Helsinkiin katetrointiin. Aika saatiin jo maanantaille, mutta flunssaista pientä ei aleta nukuttamaan. Ellei nuha pian helpota, niin tutkimus siirtyy joulun jälkeen tehtäväksi. Täällä odottelemme tietoa, että missäköhän joulun mahdamme viettää. Kyllä se joulupukki löytää meitit missä tahansa olemmekin. Ja perheellä teemme joulun vaikka perähikiälle!

Vilja jaksaa joka päivä hymyillä Mammalle, vaikka sairastaakin. Tänään saturaatiot laskivat nopeasti ja lisähappea otettiin muutama tunti. Punasolutankkikin tuli tälle päivälle. Rytmärit on kovasti kilkutelleet monitoria. Cardiol nostettiin tänään 1 g ja toivotaan, että sydämen oikea kammio alkaisi vähitellen rauhoittumaan. Viljan sydän on kovasti rasittunut. Rukoilemme sille pikaista parantumista ja Viljalle voimia jaksaa tulevat koitokset. Luultavasti Glennin leikkaus aikastuu.

Jos malttaa olla tuijottamatta monitoria ja miettimättä sydäntilannetta, niin Viljan vointi vaikuttaa mainiolta! Hän seurustelee mielellään ja hymyilee vastavuoroisesti. Myös juttuja on alkanut vähän tulemaan. Vilja syö tissistä nykyään noin 20-40 ml kerralla ja loput letkutetaan. Usein heräilee itse syömään. Vilja ei sinistele tai hikistele ja oksentelukin alkoi vasta taudin myötä. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Usko ja Toivo on ollut vähän kateissa, mutta toivottavasti ne tulee pian takaisin!


Viime lauantaina Helmi heräsi 6.30 ja lähti Mamman kanssa päiväksi hospitaalille. Hyvin jaksoi isosisko hoitaa Pikku-Murua!

Onni tuli isin kanssa perässä ja hänkin viihtyi pikkusiskon kanssa useamman tunnin!

Viikon kohokohtana on ollut se, että saimme ihanan uuden poikakaverin vierustoveriksi! Poikakaverin äiskä on ihan paras ja yhdessä itketään ja nauretaan aamusta iltaan.

Päivä vain ja hetki kerrallansa...

Noora ja Vilja 2 kk ja 3 päivää

5 kommenttia:

 1. On tässä ehtinyt jo Viljan kuulumisia olla ikävä.
  Toivon jaksamista vanhemmille, sisaruksille ja Muruskalle.

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana tosiaan kuulla kuulumisia ja toivon niin kaikkea hyvää tästä eteenpäin äiti-mummi <3

  VastaaPoista
 3. Uskoa ja Toivoa teille, viimeksi tänä iltana Unna halusi "rukoilla Viljaa ja Eelaa" ja mehän rukoiltiin! Vilja on ajatuksissa (ja rukouksissakin) ihan joka päivä, toivotaan että tilanteet lähtis parempaan päin! Mutta hienostihan Vilja on voinut ja ihanasti jaksanut hymyillä ja kasvaa. <3 Rakkaita olette.

  -Vera-

  VastaaPoista
 4. Mukava kuulla taas teistä... mies kyselikin eilen että ootko käynyt lukemassa mitä Viljalle kuuluu? Rukoilemme ja toivomme ihan koko porukalla Viljalle pikaista paranemista flunssasta ja kaikkea hyvää Hki:n reissulle! <3

  Rakkain terveisin Leena, Niila (huomenna 2kk) ja koko muu porukka.

  VastaaPoista
 5. Ihana lukea Viljan kuulumisia, niin reippaan näköinen tyttö. Mutta kurja flunssa. :( Meillä pieniä flunssaisia on parhaiten auttanut sängyn päätyyn harsossa solmittu silputtu sipuli. Auttaa tukkoisuuteen, ja mikäli illalla on unohtanut sipulin laittaa, niin jossain vaiheessa yötä sen kyllä huomaa. Haju makuuhuoneessa on kyllä melkoinen, mutta siihen tottuu..

  Pikaista paranemista Viljalle ja rauhaisaa joulua koko perheelle!

  -Aholan perhe-

  VastaaPoista