tiistai 11. tammikuuta 2011

Viljan valoisat kuulumiset

Viljan toipuminen lähti hyvin käyntiin. Aina kun soitin osastolle, oli tilanne hyvä ja vakaa. Neljäs päivä leikkauksesta rintakehän levitin poistettiin ja kaikki meni hyvin. Lääkärit kävivät vuorotellen ihmettelemässä murun hienoa tilannetta sängyn vieressä :´)

Puhuin hoitajan kanssa, että kaikki on niin suhteellista. Vilja on teholla letkuissa, mutta me iloitsemme hyvästä tilanteesta :) Tekin varmasti katselette näitä kuvia kauhuissanne, mutta tilanne on loistava kun otetaan lähtötilanne huomioon! Riskileikkaus näyttää kannattaneen.

Sunnuntaina, viides päivä leikkauksesta, rintakehä saatiin suljettua kokonaan ja vieläkään ei ongelmia ilmennyt! Haavasta löytyi vähän märkää ja laajakirjoinen antibiootti aloitettiin. Serppi on vaan laskenut päivä päivältä ja merkkejä yleisinfektiosta ei onneksi ole ollut!

Lääkityksiä on vähennelty, maitoja aloiteltu ja pikkuhiljaa menty toipumisessa eteenpäin. Nyt hengityskoneen säädöt on tosi pienellä ja ei varmasti mene montaa päivää kun päästään siitä eroon. Viljan unilääkkeet on saatu lopetettua ja rauhottaviakin vähennetään ohjelman mukaisesti. Raukka käy kolmikuisena läpi elämänsä toista vierotushoitoa :)

Eilen tehtiin paljon pelätty ja odotettu ensimmäinen leikkauksen jälkeinen ultra. Lääkäri kävi meille kertomassa, että leikkauksen jälkeiseksi tilanteeksi sydäntilanne on hyvä! Kummatkin kammiot toimivat! Rytmihäiriöt jäivät leikkaussaliin eli beetasalpaajia ei enää tarvita. Vikahan on korjattu!!! Myös verenohennuslääkkeet on lopetettu. Nyt katsotaan jääkö Viljalle sydämentukilääke ja nesteenpoistaja. Saturaatiot on ollut 97-100. Ennen leikkausta Viljan saturaatiotavoite oli 75-85. Parannus on niin iso, etten meinaa uskoa tätä todeksi.

Viikko sitten meidän käskettiin varautua pahimpaan. Nyt meille sanotaan, että vika on korjattu! Tuntuu niin uskomattomalta. Pelottaa vieläkin ihan kamalasti, mutta toivoa on päivä päivältä enemmän. Ihme- Vilja ja fanijoukot tekivät sen. Vilja on parantumassa :´)

Kiitos Teille Kaikille jotka ovat ajatuksin ja rukouksin kannatelleet meitä eteenpäin. Ihmeitä tapahtuu!

29 kommenttia:

 1. Niin helpottavaa kuulla!! <3 Mahtava taistelija on teidän pieni Vilja tyttö!!! Sinulle Noora erityisesti suurensuuri hali! Paljon olet käynyt läpi ja kestänyt! Olet kyllä terästä itsekin niinkuin myös tyttösi pieni!! <3
  Viljalle paljon silityksiä ja voimia toipumiseen!!
  Toivottelee Hanna N. lokakuisista!

  VastaaPoista
 2. :´) täälläkin! Maailmassa on todellakin monta ihmeellistä asiaa, Vilja on yksi niistä. Ihanaa, ihanaa ja ihanaa!

  Halit Marjolta

  VastaaPoista
 3. Liityn minäkin kuoroon, ihanaa kerrassaan!
  Paljon tsemppiä paranemiseen!

  VastaaPoista
 4. <3 ja :´) Vilja on sisukas taistelija! Pikaista toipumista Viljalle ja jaksamista teidän koko perheelle!

  VastaaPoista
 5. Teillä on ihana pieni taistelija siellä <3. Toivottavasti nyt on rankimmat jutut takana ja toipuminen pääsee hyvään vauhtiin. Voimia koko perheelle!

  t: samanikäisen poikavauvan äiti

  VastaaPoista
 6. Käsittämätöntä ja kertakaikkisen UPEAA! Rakkaudella on uskomaton voima. <3 *ei voi vieläkään olla itkemättä*

  Nyt vaan Viljalle kovasti toipumisia, tästä on hyvä jatkaa. Ja jospa tekin Panun kanssa voisitte hengittää hieman helpommin. Tsemppiä!! Te todella olette uskomattomia!

  VastaaPoista
 7. Iloitsemme kanssanne ja jatkamme sitkeitä rukouksia. Kun yöllä herään, kolkuttelen Taivaan Isän muistia: PIDÄ HUOLTA PIENESTÄ VILJASTA, vahvista hänen vanhempiaan, jatka ihmeiden tekemistä, ohjaa lääkäreiden toimia, että he osaavat tehdä juuri oikeita ratkaisuja, varjele Viljaa ja hänen perhettään infektiotaudeilta.
  Toivon siemeneksi riittää hyvin vähän.
  Kiitos Taivaan Isä tähänastisesta.

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihania uutisia. <3 Kaikkea hyvää vielä tästä eteenpäinkin.

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtavia uutisia! Voimia teille kaikille!

  VastaaPoista
 10. Mahtavia uutisia! Vilja on kyllä todellinen sissi ja tulee pääsemään elämässään pitkälle kun heti alusta asti on taistelutahtoa.

  Toivottavasti toipuminen jatkuu samaan malliin ja pääsette tekin mahdollisimman pian Veran ja Eelan tavoin kotiin.

  Tsemiä koko perheelle!

  VastaaPoista
 11. Huikeaa! Nyt alkaa jo oikeasti odotella sitä, että näkee tämän pikku-ihmeen oikeasti livenä. Taitaa olla se päivä aikas lähellä. Kaikkea hyvää ja jaksamisia <3
  Kirsi

  VastaaPoista
 12. Todella hienoa! Itse joskus "eksyin" lukemaan tätä blogia, kun meilläkin on sydänlapsi.

  VastaaPoista
 13. <3 Keskeltä poskia pitkin valuvien kyynelvanojen en saa sanotuksi muuta kuin: AIVAN MAHTAVIA UUTISIA!
  En tiedä kuinka hyvin sopii, mutta tämä http://www.youtube.com/watch?v=cDXwxcPqBVM sattui soimaan juuri kun tänne tulin katsomaan olisiko Viljan kuulumisia tullut. Sopii se ainakin jotenkin.
  Olen seurannut Viljan ja teidän matkaa jo jonkin aikaa, mutta rohkaistun nyt vasta kirjoittamaan. Olen itkenyt monet itkut blogiasi lukiessa ja tuntuu aivan kuin olisitte enemmänkin tuttuja. Toivon sydämestäni teille kaikkea parasta, voimia jaksaa pienen Viljan raskaiden aikojen keskellä ja Viljalle erityisesti toipumiseen! Olette mielessä päivin ja öin <3

  VastaaPoista
 14. Ihania uutisia! Joka päivä olen täällä käynyt sydän syrjälläni odottamassa uutisia. Hienolta tuntuu <3

  VastaaPoista
 15. JALOKIVI
  niin kova ja loistava.
  Kaunis ja sädehtivä.
  Täynnä energiaa.
  Sellainen olet sinäkin
  ainutlaatuinen ihminen.

  Terhi

  VastaaPoista
 16. Voi pientä urheaa taistelijaa <3 Olette joutuneet kokemaan äärimmäisiä aikoja viime kuukausina, toivon ja rukoilen Viljalle terveyttä ja jaksamista vielä hetken jatkaa uskomatonta taisteluaan...

  Lukija

  VastaaPoista
 17. Upeaa, miten uskomattomia asioita tapahtuu! On ollut sydäntäsärkevää lukea pienen ihmisen taistelusta ja vanhempien huolesta, mutta on ollut hienoa miten olet jaksanut päivitellä kuulumisia. Käyn joka päivä kurkkaamassa, onko uusia uutisia Viljan voinnista ja toivon joka kerta parhaita mahdollisia sellaisia! Tsemppiä toivotellen paikallinen lukija..

  VastaaPoista
 18. Todella hienoja kuulumisia! Hyvä Vilja! Nyt päivä kerrallaan kohti osastoa ja kotiutumista!

  -Nina (Inka 7,5v UVH ym.)

  VastaaPoista
 19. Aina kun katson kuvia Viljasta, tulee tunne, että haluaisi ottaa tuon tytön syliin ja suukottaa pyöreitä poskia.
  Pieni mutta niin suuri ja kaunis on ihmisalku ensimmäisillä metreillään.
  Voimia, voimia, voimia teille kaikille!
  Tiina

  VastaaPoista
 20. <3:mellinen Kiitos, että kuljette kanssamme!

  VastaaPoista
 21. <3 Viljalle
  Hän, tuntematon pien ihmisentaimi, on mielessäni lähes koko ajan. Toivon hänen sekä hänen perheensä elämään paljon onnen kantamoisia, voimia ja siunausta!
  Tällaisissa kohtaloissa "kaikella on tarkoituksensa" saa peräänsä ison kysymysmerkin, mutta toivotaan sen merkityksen aukenevan joskus myöhemmin.

  Iloisia ja hyviä uutisia lisää sekä hereillä olevan Viljan kuvia pian toivoen ja odottaen!

  VastaaPoista
 22. Vilja on ihme jo syntymästään ja ihmettä myös tämä toipumisensa <3 mummi jälleen kiitää niin lääkäreitä kuin taivaan Isää ja kaikkia rakkaita, jotka Viljaa ajattelette ja perhettä tuette.

  VastaaPoista
 23. Onnea 3kk Viljatyttöselle!
  -Johanna-

  VastaaPoista
 24. Paljon halauksia teille kaikille ja parantavia lentosuukkoja Viljalle!

  VastaaPoista
 25. Paljon voimia Viljalle ja teidän koko perheelle! Uskomaton taito on kirurgeilla ja lääkäreillä ja suuri suojelus enkeleillä <3

  Itsekin odotamme kuopuksemme sydämen korjausta...

  Anna

  VastaaPoista
 26. Onnea 3kk täyttävälle Viljalle <3 Ja vielä sydänosastolle tämän suuren päivän kunniaksi :) Etähaleja mummilta rakkaat <3

  VastaaPoista
 27. Olette ajatuksissani,vaikka en teitä tunne.Olen sydänleikkaukseen menossa olevan pojan täti ja itse käynyt 2 vuotiaana korjausleikkauksen läpi.Isoja asioita ja etenkin teillä,kun Viljalle on tapahtunut niin paljon pienen ajan sisällä.Muu perhekin ottaa omansa ja voimia paljon tarvitsee myös mukana kulkijat.Enkeleitä ja halauksia.
  "Maini-täti"

  VastaaPoista
 28. Mahtavaa, hienoa, ihanaa, loistavaa :))

  Terveisin
  Ilosta itkevä Minna (ja Arvi taustalla)

  VastaaPoista