lauantai 21. toukokuuta 2011

Muumi-keksin mutustusta ja Probnb 800!!!


Viljukka on pärjännyt ilman letkua huimat puolitoista viikkoa! Painoa tuona aikana on tullut 500 g :O Aloin jo huolestumaan että ei kai se nesteitä kerrytä kun yhtäkkiä nousee noin kovasti ja pitkään oli paino junnannut vajaassa 7 kilossa. Soittelin sitten päivystykseen ja kyselin tuota maagista probnb (mittaa vajaatoimintaa joka kerryttää nesteitä) lukemaa joka ennen pallolaajennusta oli 5000 ja pahimmillaan 50 000. Nyt se oli 800 :´) Ihan ihanaa!

Keskiviikkona käytiin sydänpolilla ja kardiologin mukaan sydäntilanne on hyvä. Aortankaaren pallolaajennus oli onnistunut hyvin. Keuhkovaltimossa virtaus vielä kiihtyy ja tätähän on tarkoitus korjata seuraavassa katetroinnissa noin 5 kk kuluttua. Jopa keuhkokuva näytti ehkä vähän paremmalta :)

Vilja on nyt syönyt hyvin! Muumikeksiä ja ranskanperunaakin on imeskellyt :) Vähän nenu taas valuu ja toivomme, ettei tauti pahenisi! Letkusta olisi NIIIN mukava päästä lopullisesti eroon.

Aurinkoa!

tiistai 17. toukokuuta 2011

Vilja täytti 7-kk :)

Hei Fanit! Täällä sitä keikutaan keinussa! Eihän tässä kovin ryhdikäs asento ole, mutta kyydissä pysytään :D Kovasti on taas kuukauden aikana sattunut ja tapahtunut. Hesassakin käytiin pyörähtämässä! Nyt taas elellään kotona tyytyväisenä ja Kiitollisena yhdestä yhdessä eletystä kuukaudesta.

Neniksestä päästiin eroon pääsiäisenä. Syöminen sujui jo ihan hienosti! Katetrointiin lähdettiin 26.4 ja katetrointia edeltavanä iltana hotellilla (Vilja sai olla kanssamme siellä yötä) laitettiin letku takaisin, että saatiin Muru tankattua hyväksi ennen koettelemuksia. Katetroiva kardiologi kertoi, että tutkimuksessa katsotaan voidaanko ahtaumia pallolaajentaa. Jos yksikin kohta vaatii avoleikkauksen, niin silloin kaikki korjaukset tehdään siinä samalla. Päivä tietysti jännitettiin mitä katetroinnissa löytyy ja mikä sydäntilanne on. Iltapäivällä kuultiin, että ahtaumia on kolme joista kahta on pallolaajennettu operaatiossa ja yksi jätettiin noin puolen vuoden päähän. Menin Viljan luokse sydänosastolle ja nukuinkin osaston lattialla. Vilja oli vähän väsynyt, mutta niin paljon parempi kun ensimmäisen katetroinnin jälkeen! Muutenkin reissu sujui hienosti ja kotiin päästiin ihmeen kaupalla jo seuraavana päivänä! Niinkin voi käydä :D


Tässä leuhkana kotiin lähdössä :) Letku jäi meillä toipilasvaiheeksi nenuun, että saatiin yöllä laitettua velliä suun kautta menevien ruokien lisäksi. Paino laski taas vähäksi aikaa operaation jälkeen, kuten Viljalla niin helposti käy! Neuvolassa käytiin 10 päivää ennen 7 kk-kekkereitä. Paino oli tuolloin 6970 g ja pituus 69.1 cm. Tuossa tuo paino on junnannut jo jonkin aikaa. Nenis nykäistiin kumminkin pois ja nyt viime päivinä syöminen on sujunut tosi hyvin. Mahdollisimman kaloripitoisia pöperöitä suositaan ja niihin lisätään soijajauhoa, rypsiöljyä ja äidinmaidonkorvikejauhetta.

Päivärytmikin on alkanut löytymään. Vijukka herää 7-8 aamulla, nukkuu kahdet pienet ja yhdet muutaman tunnin päikkärit, syö sosetta n. 6 kertaa ja tissiä liruttaa kun mieli teekkee :) Nyt kun letkua ei ole, niin vilja syö öisin tissiä useita kertoja.

On me Muruja!

Äitienpäivän aamuinen konkkaronkka oli aika liikuttava! Lahjoja tuli sängyn täydeltä ja isäntä oli leiponut omilla kätösillään omenapiirakan :D Ilma oli uskomattoman hieno! Lapset keikkuivat pihassa uikkarisiltaan... Helmin kuoro esiintyi kirkossa ja sitten loimuteltiin lohta ja syötiin herkkuja mummon, papan ja Tiinan kanssa.

Lapset hassuttelivat Viljan kanssa hatuilla :) Tässä Onnin laittama "aito"-Lippis...

...Hertan varkkulippis...
...Helmin virkkuupipo...
... ja Taimin laittama lätsä! Jalkaprässi on kova sana! Nyt Vilja jaksaa hypytellä siinä jo puolisen tuntia. Esittelimme laitteen myös fysioterapeutille (ei onneksi tuominnut sitä jyrkästi) joka meitä kävi tervehtimässä. Luvattiin harjoitella masullaan oloa. Kuulemma ne lirujalatkin siitä vahvistuu kun masullaan oloa on enemmän. Kovin huolissaan ei Viljan kehityksestä ollut kun syy hitaaseen liikkeelle lähtöön tiedetään. Orotellaan, orotellaan :)


Mulla on jo syöttötuolikin!

Aurinkoista kevättä kannustusjoukoille!