perjantai 18. helmikuuta 2011

Pienelle tytölle!




Ohoi! Aurinko, kuu, tähdet, kaikki te taivaissa liikkuvat. Kuulkaa minua!
Teidän keskuuteenne on tullut uusi elämä. Olkaa armollisia! Siloittakaa sen polku, jotta se saavuttaisi ensimmäisen kukkulan harjan!

Ohoi! Tuulet, pilvet, sade, sumu, kaikki te ilmassa liikkuvat. Kuulkaa minua!
Teidän keskuuteenne on tullut uusi elämä. Olkaa armollisia!
Siloittakaa sen polku, jotta se saavuttaisi toisen kukkulan harjan.

Ohoi! Kukkulat, laaksot, joet, järvet, puut, ruohot, kaikki te maassa olevat. Kuulkaa minua! Teidän keskuuteenne on tullut uusi elämä. Olkaa armollisia! Siloittakaa sen polku, jotta se saavuttaisi kolmannen kukkulan harjan!

Ohoi! Linnut, suuret ja pienet, te, jotka ilmassa lennätte,
Ohoi! Eläimet, suuret ja pienet, te, jotka metsässä asutte,
Ohoi! hyönteiset, te, jotka ruohoissa ryömitte. Kuulkaa minua! Teidän keskuuteenne on syntynyt uusi elämä. Olkaa armollisia! Siloittakaa sen polku, jotta se saavuttaisi neljännen kukkulan harjan!

Ohoi! Te kaikki Taivaan, ilman ja maan olennot. Kuulkaa minua! Teidän keskuuteenne on tullut uusi elämä. Olkaa armollisia, minä pyydän! Siloittakaa sen polku- ja se pääsee neljän kukkulan yli.

torstai 17. helmikuuta 2011

Vilja 4 kk!

Pikku- Muru täytti männäviikolla jo 4-kk! Synttärit sattui Ystävänpäivälle :)

Onni viihdyttää Viljaa. Myös Vilja tykkää kuunnella Onskan ämppäriä. Mutta vain Tohtori Orffien biisiä Maanantai. "Jos laulu vaihtuu, niin Vilja alkaa kitisemään", tuumasi isoveli :)

Tässä ne Mamman maalais-Murut sitten on kaikki kotisoffalla. Yhtään ei meille luvattu ja nyt niitä on joka sohvan mutkassa! Meidän lapset onkin sitten tässä, sillä mulla todettu sydämen vajaatoiminta ei tykkäisi hyvää raskaudesta. Selvisipä syy sillekin, miksi henkipolo on meinannut loppua aina raskaana ollessani. Mutta onhan tuossakin jo viisi murkkuikää, huh huh! Neljät kuukautiset ja yhdet vaihdevuodet...

Se meille rantautunut flunssa oli ihan kamala! Käytin Viljaa kerran näytilläkin, mutta onneksi saatiin sairastaa kotona. Pahimpina päivinä Vilja oksensi joka ruuan päälle ja siksi nesteytimme Viljukkaa tunnin välein. Suun kautta ei pystynyt syömään mitään. Oli tosi limainen. Onneksi kuume (joka muissa mukuloissa kesti viikon) ei tullut Viljaan!

Viljan kanssa käytiin neuvolassa ja strategisiksi mitoiksi saatiin 63.2 cm ja 6070 g! Hyvin on Muru kasvanut äiskän mammalla ja vellillä. Soseitakin sotketaan naamaan, vaatteisiin ja sitteriin monta kertaa päivässä :D

Joinakin päivinä Vilja syö tosi hyvin ja toisina sitten taas huonosti. Haluaisin kovasti neniksestä eroon, mutta vielä taitaa olla liian aikaista. Toivon niin hartaasti, että syöminen alkaisi sujumaan. Päivisin letkutetaan aika vähän, jos Viljalla on tissipäivä. Yöllä tankataan sitten letkuun ja Vilja nukkuukin yöt tosi hyvin.

Väänsin Viljalle (ja omalla mielenterveydelle ;) tämmöisen Mamma-automaatin! Kyllä tuosta kelpaa valutella maitojan Murun masuun.


Ennen joulua meille tullut Vilja Vaeltajan joulukontti ja siivoustalkoot saivat jatkoa, kun te ihanuudet olitte keränneet perheellemme kevätbonukset! Kiitokset kaikille siihen osallistuneille. Pälkäneen kyläläiset tekivät meille jouluksi aivan kaikki leivonnaiset, jouluruuat ja pipperskaakkorit. Joulukonttiin oli osallistunut 70 perhettä ja ruokia ja lahjoja tuli meille kolme autolastillista :) Lisäksi viisi super-siivoojaa kävivät tekemässä meille joulusiivouksen.

Nyt sitten kauempana asuvat Ystävät olivat halunneet myös osallistua talkoisiin ja olivat luopuneet omista seteleistä ja siirtäneet ne neuvolantätin tilille. Sieltä ne siirtyivät kirjekuoressa meitille.Yllätys piristi tosi paljon mieltä.

Kiitokset myös hengessä eläville ja perheemme puolesta rukoileville.

lauantai 5. helmikuuta 2011

Viljan kotihetkiä ja sairaalaretkiä :)

Viljukka Viljandeeraa on nukuttanut niin makiasti omassa sängyssään :) Pieniä jännitysmomentteja koettiin, kun kotiutumisiltana Taimi alkoi oksentamaan. Mahatauti ei onneksi levinnyt meihin muihin! Nyt tosin ollaan kovemman luokan lentsussa ja se on rantautunut Viljaankin. Toivotaan että häipyisi pian kiusaamasta perheen pienimmäistä!


Kukkuu!

Kylvyssäkin on kivaa! Pesulla ollaan käytykin oikein urakalla, kun Muru tykkää puklailla kovasti. Ruuan päälle on kiva pulauttaa ja sitten naureskella tyytyväisenä kun äiti ja isi puunaa :)


Mamman Muru!

Neuvolassa käytiin ja saatiin uudet strategiset mitat. Pituus oli huikeat 61.8 ja paino 5770 g. Hyvin on pikkuriikkinen kasvanut äiskän maidolla. Öljyä ei ole lisäilty maidon sekaan, kun oksenteli sitä parhaasta luomulaadusta huolimatta. Soseita ollaan maisteltu kuten alla olevan kuvan neniksen teipistä voi päätellä ;) Suosikkilaatu on kuningatar, mutta myös päärynää ja omppumustikkaa on syönyt. Kerralla menee huimat 15-20 ml :D Eilen keitin porkkanoita ja pottuja ja ne upposikin tosi hyvin. Masua valitteli illan päälle, että olisko ollut liian tuhtia tavaraa?

Saatiin kummitätin ostama kolttukin päälle vihdosta viimein, kun ei letkut ole häiritsemässä naisellista lookkia :) Kylilläkin ollan käyty jo vaunuajeluilla, kaupassakin visiteerattu ja Vilja on nukkunut ulkona vaunuissa.

Vähänkös meittiä jännitti mennä kartiolookin kontrolliin! Otettiin verikokeet, thorax, neliraajapaineet, saturaatiotarkistus ja ultra. Kaikki kondiksessa! Panu kysyi ultran jälkeen, että saadaanko me Vilja kotiin? Kardiologi nauroi, että: "Joo!" JEE!!! Seuraava kontrolli on vasta kuukauden päästä. Kiihtynyt verenvirtaus löytyi yhä keuhkovaltimosta ja sitä sitten tutkaillaan tulevaisuudessa katetroinnilla ja kahtellaan mitä sille tehdään. Lähtötilanne huomioon ottaen hommat on kumminkin paremmin kuin hyvin!

Syöttöpunnituksia ei kuulemma tarvi tehdä kun Viljukainen kasvaa niin hyvin. Joskus aina tarkistaa kuinka paljon menee, mutta millin päälle ei kannata pelata. Tissistä Vilja saa kerralla noin 40 ml. Lisäksi soseet suuhun ja vellit nenikseen. Näillä mennään!